Ionel Ciunt vrea mai mulţi bani pentru sportul de masă din municipiu: „Este o diferenţă foarte mare între banii alocaţi sportului de performanţă şi cei pentru sportul de masă”

Sportul de performanţă din municipiu a fost susţinut întotdeauna de autorităţile locale, la fel cum se întâmplă şi în celelalte oraşe din România. De câţiva ani, însă, autorităţile locale au devenit principalul finanţator al echipelor reprezentative din municipiu. Primăria Zalău a alocat şi în 2016 peste 4.000.000 de lei pentru sportul de performanţă, cei mai mulţi bani fiind direcţionaţi clubului Volei Municipal Zalău şi echipei FC Zalău.
Consiliul Local susţine atât echipa de volei, cât şi cea de fotbal în proporţie de 90 la sută, restul de zece la sută provenind din mediul privat.
În 2016, consilierii locali au aprobat bani şi pentru sportul de masă, însă, suma este incomparabil mai mică, pentru această secţiune fiind alocaţi 100.000 de lei. Este evident că, din punct de vedere financiar nu se poate face comparaţie între un club care-şi doreşte performanţă la nivel naţional şi ceea ce înseamnă sportul de masă, însă, primarul Zalăului, Ionel Ciunt, consideră că în viitor ar trebui acordată o mai mare atenţie sportului de masă.
„Sportul şi cultura sunt cei mai buni ambasadori ai unei comunităţi, a unui judeţ sau a unei ţări. Bugetul Primăriei pentru anul 2016 alocat cluburilor sportive de performanţă se ridică la 4.220.000 de lei, în timp ce pentru sportul de masă s-au alocat doar 100.000 de lei. Nu suntem nici „mână largă”, nici zgârciţi în ceea ce priveşte finanţarea activităţii sportive, dar încercăm să fim echilibraţi pe cât posibil. Este, însă, o diferenţă foarte mare între suma alocată sportului de performanţă şi cea alocată sportului de masă, de aceea, în 2017, m-aş bucura dacă aceste sume ar arăta altfel. O sumă în plus alocată sportului de masă înseamnă mai mulţi copii în sălile de sport şi pe terenurile de sport şi mai puţini tineri în cluburi ori în alte zone unde trebuie să facă faţă unor provocări”, a declarat Ionel Ciunt.
Handbal Club Zalău, cel de-al treilea club reprezentativ al judeţului, este susţinut de Consiliul Judeţean Sălaj.

3 Thoughts to “Ionel Ciunt vrea mai mulţi bani pentru sportul de masă din municipiu: „Este o diferenţă foarte mare între banii alocaţi sportului de performanţă şi cei pentru sportul de masă””

  1. mercenarul

    Se poate.
    Dupa rusinea la care ne-a supus conducerea clubului de volei in cupele europene datorita marelui conducator Vasile Cota propun sa alocam toti banii echipei de volei pentru sportul de masa.
    Cred ca este o propunere pertinenta.
    Oare DNA nu se sesizeaza dupa meciul cu echipa din Bosnia?
    “Cine este vinovat pentru ce s-a întâmplat în Bosnia va fi tras la răspundere” – a afirmat intr-un articol primarul Ionel Ciunt.
    NU AM AUZIT NIMIC! NICI UN CAP PICAT! ALO? DOMNULE PRIMAR? SUNTETI SAU NU SUNTETI OM DE CUVANT?

  2. Anonim

    CIUNTULE BAGA-L PE ROBERT GOIE LA VOLEI CA NU-I AJUNGE NIUMAI LA CITADIN SI LA FOTBAL. NU-I MAI AJUNG BANII!

  3. jon

    Toate aranjamentele din Bosnia au fost facute cu acordul primarului.Sigur are si el partea ,,leului,,.RUSINE noua pt.votul acordat

Leave a Comment